Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Humanitarna akcija Knjigom za knjige

Tragom uspješno provedene akcije „Školarcima Slavonije s ljubavlju“, kada su prikupljana sredstva za pomoć slavonskim školskim knjižnicama stradalima u poplavama u svibnju 2014., Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pokrenula je humanitarnu akciju „Knjigom za knjige“ koja ima za cilj pomoći djeci slabijeg imovinskog statusa u nabavci školskih udžbenika, knjiga i pribora.

Naši najmlađi, djeca i školarci, često su nedužni stradalnici društvenih izazova današnjice te zbog nepovoljne financijske situacije njihovih obitelji, neki od njih nemaju osnovna sredstva za pohađanje nastave. Pridružite nam se u nastojanju da im pomognemo u njihovu daljnjem obrazovanju. U razdoblju između 23. veljače i 11. ožujka 2016. u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, svakoga radnog dana od 8 do 21 sat, svi zainteresirani mogu izabrati neku od ponuđenih knjiga uz prigodnu donaciju, ali i darovati vlastite knjige. Zaklada NSK će prikupljeni iznos udvostručiti i iskoristiti za kupovinu knjiga i udžbenika potrebitoj djeci.

Zahvaljujemo svima koji su svojim donacijama u novcu i knjigama sudjelovali u dosadašnjem tijeku akcije i radujemo se daljnjoj podršci.