Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Humanitarni koncert „Srcem i glazbom za djecu“

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Zaklada NSK organizatori su humanitarnog koncerta „Srcem i glazbom za djecu“, koji će se održati u subotu, 10. prosinca 2016., u 19 sati, u predvorju Knjižnice. Nastupit će ugledni pijanista hrvatskog podrijetla Joe Meixner, a gost će mu biti pjevač Miro Ungar.

Svrha humanitarnog koncerta je prikupljanje sredstava za nabavu visoko sofisticiranog „pametnog“ kreveta za najviše zahtjeve njege te inovativnih tehnologija virtualne stvarnosti u kontroli boli za potrebe dugotrajnog liječenja djece s teškim opeklinama. Cjelokupni prihod darovat će se Odjelu za opekline i plastičnu kirurgiju Klinike za dječje bolesti Zagreb. Predblagdansko vrijeme pravi je trenutak da otvorimo svoja srca i udruženi glazbom, damo svoj doprinos za sretniji i humaniji svijet. Podržite naša zajednička nastojanja iskazivanja solidarnosti s najmlađima, kojima je potrebna pomoć.

Preuzimanje ulaznice uz donaciju od 100 kn moguće je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu radnim danom od 8 do 21 sat. Informacije i rezervacije: zaklada@nsk.hr.

Joe Meixner svjetski je poznat i priznat austrijski pijanist, aranžer, producent i skladatelj hrvatskog podrijetla, koji je svoju glazbenu karijeru izgrađivao u svjetskim glazbenim metropolama. Iako poznat kao jazz virtuoz, kao strastveni se pijanist nije ograničio samo na jednu vrstu glazbe nego je poput malobrojnih prešao preko tradicionalnih stilova te stvorio vlastiti jedinstveni stil. U Hrvatskoj je surađivao s Arsenom Dedićem, Radojkom Šverko, Zdenkom Kovačiček te nastupao u hrvatskim rock-operama Grička vještica i Gubecbeg u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija. Vodio je svoje ansamble i producentsku kuću specijaliziranu za jazz, blues i soul projekte. Surađivao je sa zvijezdama poput Trini Lopez, skladao za Disney Channel i Fox Channel te nastupao za Kevina Costnera, Ursulu Andress i druge. Na humanitarnoj manifestaciji Life Ball, posvećenoj borbi protiv AIDS-a, pozornicu je dijelio s Eltonom Johnom i Lisom Stansfield. Održao je koncert i u sjedištu Bečkih filharmoničara – zgradi Musikvereina. U svojim interpretacijama ujedinjuje klasičnu i romantičnu glazbu, a na njegovim se koncertima mogu čuti djela Chopina, Brahmsa, Debussyja, Rodriga ili Stinga. Zagovornik je vrhunske umjetnosti i iznimnog raspoloženja, majstor je i čarobnjak klavijature na svim svjetskim pozornicama. Izumitelj je metode terapije glazbom – Piano medicine.