Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Dodijeljena Nagrada Anđelko Novaković

Poštovani pjesnici i ljubitelji poezije, osobito nam je zadovoljstvo objaviti da je dobitnica Nagrade Anđelko Novaković za 2015. godinu Marina Katinić, za zbirku pjesama Ptica na ušću smoga.

Pozivamo Vas na svečanu dodjelu Nagrade, koja će se održati u srijedu, 21. listopada 2015., u 13 sati, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4.

Dodjela Nagrade dio je programa Mjeseca hrvatske knjige 2015.

Nakon provedenog javnog Natječaja na koji je pristiglo 90 zbirki pjesama, prosudbeno povjerenstvo u čijem su sastavu bili akademik Ante Stamać, akademik Jakša Fiamengo, Božidar Petrač i Veronika Čelić-Tica, jednoglasno je odlučilo da se Nagrada Anđelko Novaković dodijeli pjesnikinji Marini Katinić za zbirku pjesama Ptica na ušću smoga.

Posebno priznanje za prikazani talent i prepoznati potencijal koji obećava pripalo je mladoj pjesnikinji Franki Moharić za zbirku Male usnule priče.

U uži izbor za Nagradu ušli su: Mislav Bartoš (Mladosnica), Šima Majić (Noćni interijer), Stipe Odak (Epifanije), Mirela Šplajt (Šapat tišine), Nera Meliš (Teatar naših bića), Iva Ždero Petričević (Stubište) i Franjo Marinić (Kako su Lirsko Ja i lirsko Rake gradili i rušili zidove).

Čestitamo i zahvaljujemo svim sudionicima Natječaja!